Tilaus

TOKO-Hyppyeste

150,00  sis ALV 24%

Tuotetunnus (SKU): TOKO-hyppy Osastot: ,

Kuvaus

TOKO-hyppyeste on tottelevaisuuskoulutuksen hyppyesteistä umpinainen vaihtoehto.  Pinottava paneeliseinä jolla esteen korkeutta voi säätää 10-15 cm välein. Esteellä leveyttä 100cm ja mukana paneeleja 80cm korkeuteen asti (virallinen esteen maksimikorkeus 70cm).

Tuote on sekä sisä- että ulkokäyttöön suunniteltu. Runkorakenne on korroosiosuojattua metallia ja paneelit ovat käsitelty säätä vastaan. Rakenne vahvistuu paneelien avulla eikä este tarvitse poikkirautaa. Näin este on helposti kasattavissa ja purettavissa kuljetusta ja säilytystä varten.

Materiaalit

Korroosiosuojattu teräsrunko. Paneelit vaneria (käsittely soveltuu sekä sisä- että ulkokäyttöön.)

Korkeudensäätö

Korkeudensäätö tapahtuu paneeleja lisäämällä tai poistamalla. Tuote sisältää 2 kpl 15 cm korkeita paneeleja sekä 5 kpl 10 cm paneeleja

Mitat

TOKO hyppyeste täyttää TOKO:n umpiesteelle määritetyt viralliset mitat. Jalkojen maata vasten olevat osuudet ovat metrin pituiset ja teräsrungon kokonaiskorkeus on metrin. Esteen kokonaisleveys kasattuna on metrin.

Kasattavuus ja säilytys

Umpieste purkautuu irtopaneeleiksi sekä kahdeksi T-muotoiseksi teräsjalaksi.

Lisätietoja tuotteesta

Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjousta haluamillasi muutoksilla. Tästä linkistä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Tuomarin ohje

Metalliesineen noutaminen esteen yli hypäten
Käskyt: “Hyppy” ja/tai “Tuo” ja “Irti”.

Suoritus:
Liikeenohjaaja ohjaa ohjaajan seisomaan noin 3 m päähän esteestä, koira perusasennossa. Luvan saatuaan ohjaaja heittää metallisen noutoesineen
esteen yli. Luvan saatuaan ohjaaja antaa koiralle käskyn/käskyt suorittaa liike: hypätä esteen yli, noutaa esine ja hypätä takaisin. Joko toinen tai molemmat ”hyppy” ja ”tuo” käskyistä voidaan käyttää. Jos ”tuo” käskyä käytetään, se pitää antaa viimeistään koiran lähtiessä menohyppyyn. Käytettävissä on oltava kolme eri kokoista metallista noutoesinettä eri kokoisia koirarotuja varten. Suurimman noutoesineen paino on noin
200 g. Ohjaaja voi kuitenkin vapaasti valita haluamansa kokoisen noutoesineen koiran koosta riippumatta. Esteen tulee olla 1 m leveä ja korkeudeltaan vastata suunnilleen koiran säkäkorkeutta, lähimpään täyteen 10 cm:iin pyöristettynä. Esteen maksimikorkeus on 70 cm.

Arvosteluohjeet:
Suoritus hylätään, jos
Jos koira koskettaa estettä hiukankaan, korkein mahdollinen
arvosana on 8. Jos koira ponnistaa esteen päältä tai ei suorita lainkaan paluuhyppyä, liikesuoritus hylätään.

Noutoesineen pudottaminen:
Jos koira pudottaa noutoesineen, mutta nostaa sen uudelleen oma-aloitteisesti, korkein mahdollinen arvosana on 7. Jos koira nostaa pudonneen noutoesineen uudelleen vasta lisäkäskyn jälkeen, korkein mahdollinen arvosana on 5. Jos koira pudottaa noutoesineen ohjaajan viereen, josta ohjaaja ottaa esineen paikaltaan liikkumatta, korkein mahdollinen arvosana on 5 edellyttäen, että koira siirtyy käskystä
moitteettomasti perusasentoon. Mikäli noutoesine putoaa ohjaajan huolimattomuuden takia irrotuskäskyn jälkeen, korkein mahdollinen arvosana on 7.

Noutoesineen pureminen
Noutoesineen pureminen alentaa arvosanaa 2-3 pisteellä. Jos koira puree
noutoesinettä voimakkaasti, korkein mahdollinen arvosana on 5. Erittäin voimakas pureminen tai noutoesineen rikkominen aiheuttaa liikesuorituksen hylkäämisen (0 pistettä). Arvosanaa ei kuitenkaan alenneta, jos koira kerran korjaa otettaan noutoesineestä.

Suoritus hylätään jos
• koira ponnistaa esteen päältä
• koira kiertää esteen jompaankumpaan suuntaan
• koira puree erittäin voimakkaasti noutoesinettä tai rikkoo noutoesineen
• koira ei luovuta toisestakaan käskystä noutoesinettä.