Tilaus

A este

650,00 750,00  sis ALV 24%

Tuotetunnus (SKU): Agility-A-este Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Harjasaranoitu ja korkeussäädettävä A-este kuuluu agilityn kontaktiesteisiin joissa sekä nousevalla että laskevalla pinnalla on kontaktialueet. Esteen oikeassa suorittamisessa koiran tulee osua vähintään yhdellä tassulla kontaktialueelle joka merkitään tuotteessa erivärisellä pinnalla muuhun pintaan verrattuna. Tuotteen materiaalivalinnoissa on pyritty saavuttamaan hyvin pitkäikäinen ja tukeva rakenne jossa kuitenkin aavistus puun luontaista joustoa pehmentämässä koiran suoritusta. Kotimaisella kertopuulla ja vanerilla saadaan aikaiseksi kevyt ja luja ekologinen rakenne joka on mittatarkka ja vääntyilemätön ajan saatossa. Esteen jämäkkyyttä pidetään etuna muihin yleisesti käytettyihin materiaalivalintoihin verrattuna ja suuri jäykkyys estää agilitysuorituksessa koiran osumisesta tulevia haitallisia värähtelyjä pitkilläkin jänneväleillä. Tuotteen paino pysyy silti samassa luokassa kuin kevytmetalliset versiot.

Rakenne ja materiaalit

Runko kotimaista kertopuuta, tasot kotimaista filmivaneria, saranointi terästä. Molemminpuoleinen korkeudensäätö lisäämässä turvallisuutta ja sivuttaisjäykkyyttä. Harjasaranointi sekä säätöketjut mahdollistaa esteen korkeuden muuttamisen harjoituksia varten.

Mitat

Agilityn A este valmistetaan täyttämään Agilityliiton sekä FCI:n säännöstöt. Tuotteesta saatavilla myös pienempi versio jos haluat säännöstöstä poikkeavalla mitoituksella olevan tuotteen helpottamaan agilityharjoittelua. Agilityliiton säännöstön mitoituskuvan A-esteelle näet tästä linkistä.

Kuvan A-este

Kuvan tuotteessa sininen kumirouhe ja kontakteissa sinibeige rouhepinta. Kyljen teippauksissa käytetty kultaista ja harjattua sinimetallista teippiä.

Pintamateriaalit ja struktuurit

Pintamateriaalivaihtoehdot uuteen välilehteen painamalla tästä

Pakkaus ja rahti

Agility A-este on pakattuna noin 95cm (leveys) * 275 cm (pituus) * 20cm (korkeus). Painoa noin 72kg kumirouhepinnalla. Suuntaa-antava hinta toimituskuluille on noin 100€ kuriiria käyttäen kun matkaa kertyy puolen Suomen verran.

Lisätietoja tuotteesta

Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjousta haluamillasi muutoksilla. Tästä linkistä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Lisätiedot

Paino 72 kg (kilogramma)
Pintamateriaali

Hiekkamaali, Kivisirote, Kumirouhe

Tuomarin ohje

A-ESTE
Leveys: vähintään 90 cm, saa levitä alaosasta 115 cm:iin
Osan pituus: 265–275cm
Korkeus: 170 cm.

A-este koostuu kahdesta osasta / lappeesta A:n muodossa. Esteen harja muodostaa kulman. A-esteen on oltava vakaa, eikä se saa olla pinnaltaan liukas. Molempiin osiin kiinnitetään tasaisin, noin 25 cm:n välein, listoja, jotka estävät liukumista ja helpottavat kiipeämistä. Listaa ei saa kiinnittää alle 10 cm päähän kontaktialueen reunasta. Listojen tulee olla 20 mm leveät ja 5–10 mm korkeat, eikä niissä saa olla teräviä kulmia.

A-esteen harja tulee tarvittaessa suojata niin, ettei se ole koirille vaarallinen.

A-esteen lappeiden tulo- tai poistumissuuntien reunat eivät saa olla teräviä, ja ne tulee suojata niin, etteivät koiran tassut pääse liukumaan esteen alle.

A-esteen tukirakenteet eivät saa estää putken sijoittamista turvallisesti A:n alle. Kontaktialueen merkiksi molempien osien alaosat on maalattava päältä ja reunoilta 106 cm pituudelta muusta esteestä erottuvalla värillä. Kontaktialueen värityksenä ei suositella käytettäväksi valkoista, mustaa tai ruskeaa.

Kontaktialueen värityksen osalta noudatetaan kansallisissa kilpailuissa siirtymäsäännöstä. Elektroniset kontaktipinnat ovat sallittuja.

SUORITUS
Koira koskettaa noustessaan esteelle vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla nousevan osan kontaktialuetta, kulkee esteen yli ja ennen poistumista esteeltä koskettaa laskevan osan kontaktialuetta vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla.

ESTEKOHTAINEN ARVOSTELU JA VIRHEET
Hylkääminen
* ohjaaja tai koira kaataa tai rikkoo esteen siten, ettei estettä voi suorittaa oikein

Kieltäytyminen
* koira ohittaa esteen
* koira kääntyy esteeltä pois joutuen palaamaan takaisin esteelle
* koira poistuu esteeltä, ennen kuin se on kokonaan ylittänyt huipun
* koira pysähtyy esteen eteen

Ratavirhe
* koira ohittaa kontaktialueen koskettamatta sitä vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla