Puomi

860,00 980,00  sis ALV 24%

Tuotetunnus (SKU): Agility-puomi Osastot: , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Agilitypuomi on agilityn kontaktiesteisiin kuuluva peruseste, jossa nousu- ja laskuosuuksilla on muusta esteen värityksestä poikkeava kontaktialue. Koiran tulee osua esteen kontaktiosuuksille vähintään yhdellä tassulla esteen suorituksessa.

Kertopuulla ja vanerilla saavutetaan kevyt, mittatarkka, pitkäikäinen ja tukeva rakenne jossa kuitenkin aavistus puun luontaista joustoa pehmentämässä koiran suoritusta.Esteen jämäkkyyttä pidetään etuna muihin yleisesti käytettyihin materiaalivalintoihin verrattuna ja suuri jäykkyys estää agilitysuorituksessa koiran osumisesta tulevia haitallisia värähtelyjä pitkilläkin jänneväleillä. Tuotteen paino pysyy silti samassa luokassa kuin kevytmetalliset versiot.

Agilitypuomin rakenne

Puomissa on irroitettavat nousu- ja laskuosat jotka nivelöityvät keskiosaan teräskynsillä. Osien irroitettavuus tekee puomin kasaamisesta, purkamisesta ja varastoinnista helppoa ja puomi on helposti käsiteltävissä myös yksin. Mikään vaihe ei edellytä työkalujen käyttöä. Puomin runkorakenne on tehty kantaviin rakenteisiin suunnitellulla viilurakenteisella kertopuulla joka on käsitelty kestämään Suomen sääolosuhteet ja tasopintoina käytetään parhaan kosteuskestävyyden omaavaa filmivaneria joka suojaa tasot molemmin puolin. Puomi sisältää erilliset kahdet jalat jotka tukevat puomia sivuussuunnassa sekä mahdollistavat korkeussäädettävyyden. Puomi on hyvin jämäkkä pitkistä jänneväleistä huolimatta eikä tarvitse ns. välitukia pienentämään taipumia.

Mitat

Agilitypuomi täyttää agilityliiton sekä FCI:n säännöstöt. Korkeussäädettävyys mahdollistaa korkeuden pudottamisen harjoittelua varten.Katso tuote Mini-puomi jos haluat virallisista mitoista poikkeavan agilitypuomin. Agilityliiton mitoituksen puomille näet tästä linkistä.

Pintamateriaalit

Vaihtoehdot pinnoiksi ovat kumirouhe ja bitumi-kivisirote. Tilauksesta voimme toteuttaa sponsoriväreissä, omilla logoilla ja struktuureilla tehtynä tuotteita. Pintamateriaalivaihtoehdot uuteen välilehteen painamalla tästä

Paino

Agilitypuomia käsitellään lape kerrallaan ja lappeen paino on n. 20kg. Kokonaisuutena puomin paino on noin 80kg.

Pakkaus ja rahti

Päällekkäin asetetut irroitettavat nousu-, lasku- ja keskiosuus muodostavat noin 30cm leveän ja korkean paketin, jonka pituus on 3.6 metriä. Erilliset jalat taittuvat kasaan rahdin ja säilytyksen helpottamiseksi.

Suuntaa-antava hinta toimituskuluille on noin 100€ kuriiria käyttäen kun matkaa kertyy puolen Suomen verran.

Lisätietoja tuotteesta

Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjousta haluamillasi muutoksilla. Tästä linkistä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Lisätiedot

Pinnoite

Bitumikate, Kumirouhe

Tuomarin ohje

PUOMI
Korkeus: 120 – 130 cm
Leveys: 30 cm
Osien pituus: 360–380 cm

Puomin on oltava vakaa, eikä se saa olla pinnaltaan liukas. Kalteviin osiin kiinnitetään tasaisin, noin 25 cm:n välein, listoja, jotka estävät liukumista ja helpottavat kiipeämistä. Listaa ei saa kiinnittää alle 10 cm päähän kontaktialueen reunasta. Listojen tulee olla 20 mm leveät ja 5 – 10 mm korkeat, eikä niissä saa olla teräviä kulmia. Puomin lappeiden tulo- tai poistumissuuntien reunat eivät saa olla teräviä, ja ne tulee suojata niin, etteivät koiran tassut pääse liukumaan esteen alle.

Puomin tukijalat eivät saa nousta puomin pinnan yläpuolelle. Puomin jalat ja muut tukirakenteet eivät saa estää putken sijoittamista turvallisesti puomin alle.

Kontaktialueen merkiksi kaltevien osien alaosat on maalattava päältä ja reunoilta 90 cm pituudelta muusta esteestä erottuvalla värillä. Kontaktialueen värityksenä ei suositella käytettäväksi valkoista, mustaa tai ruskeaa.

Puomin korkeuden ja pituuden sekä kontaktialueen värityksen osalta noudatetaan kansallisissa kilpailuissa
siirtymäsäännöstä.

Elektroniset kontaktipinnat ovat sallittuja.

SUORITUS
Koira koskettaa noustessaan esteelle vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla nousevan osan kontaktialuetta, kulkee esteen yli ja ennen poistumista esteeltä koskettaa laskevan osan kontaktialuetta vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla.

ESTEKOHTAINEN ARVOSTELU JA VIRHEET
Hylkääminen
* ohjaaja tai koira kaataa tai rikkoo esteen siten, ettei estettä voi suorittaa oikein

Kieltäytyminen
* koira ohittaa esteen
* koira kääntyy esteeltä pois joutuen palaamaan takaisin esteelle
* koira poistuu esteeltä, ennen kuin se on kokonaan laskevalla osuudella
* koira pysähtyy esteen eteen

Ratavirhe
* koira ohittaa kontaktialueen koskettamatta sitä vähintään yhdellä tassulla tai tassun osalla