PK-hyppyeste

150,00  sis ALV 24%

Kuvaus

PK-hyppyeste on kaksiosainen hyppyeste palveluskoirakokeiden tottelevaisuusosuuteen. Esteen leveys on 150cm ja korkeus kahdella osalla valittavissa 40cm, 60cm tai täysi 100cm. Tuote koostuu korroosiosuojatuista metallirakenteisista jaloista sekä säänkestävistä filmivanerisista estelevyistä. Yhdystangoton rakenne helpottaa kuljetusta ja säilytystä.

Kuvan tuotteessa mustaksi maalatut teräsosat sekä sininen säänkestävä filmivaneri. Saatavilla erilaisilla väreillä ja struktuureilla.

Pintamateriaalivaihtoehdot uuteen välilehteen painamalla tästä

Suomen palveluskoiraliiton säännöstön estemitoista näet tästä linkistä.

Lisätietoja tuotteesta

Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjousta haluamillasi muutoksilla. Tästä linkistä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Tuomarin ohje

[b]a) Käskyt: ”hyppy”, ”tuo”, ”irti”, ”sivulle”[/b]

[b]b) Suoritus:[/b]
Ohjaaja siirtyy koiransa kanssa perusasentoon vähintään 5 askeleen päähän esteestä. Ohjaaja heittää suorasta perusasennosta noutokapulan (paino 650 g) 100 cm korkean esteen yli. Käskyn ”hyppy” saa antaa vasta, kun noutokapula on maassa paikallaan. Rauhallisesti ohjaajan vieressä vapaana istuvan koiran tulee käskyillä ”hyppy” ja ”tuo” (”tuo”-käsky on annettava hypyn aikana) hypätä esteen yli siihen koskettamatta, juosta nopeasti ja suoraan noutokapulan luo, ottaa se heti suuhunsa, hypätä takaisin esteen yli siihen koskettamatta ja tuoda kapula ohjaajalle nopeasti ja suoraan. Koiran tulee istua tiiviisti ja suoraan asentoon ohjaajan eteen ja pitää noutokapulaa rauhallisesti suussaan niin kauan, että ohjaaja noin 3 sekunnin kuluttua ottaa kapulan koiralta käskyllä ”irti”. Ohjaajan tulee siirtää noutokapula käsivarsi alas ojennettuna rauhallisesti vartalonsa oikealle puolelle. Käskyllä ”sivulle” koiran tulee nopeasti siirtyä suoraan asentoon ohjaajan vasemmalle puolelle, lapa ohjaajan polven tasolla. Ohjaaja ei saa koko liikesuorituksen aikana liikkua paikaltaan.

[b]c) Arvostelu:[/b]
Virheet perusasennossa, hidas ja voimaton hyppy (arvioiva) ja kapulalle meno, virheet kapulan suuhun otossa, hidas ja voimaton paluuhyppy (arvioiva), noutokapulan pudottaminen, noutokapulalla leikkiminen tai sen pureskelu, ohjaajan haara-asento, virheet eteen istumisessa ja perusasentoon siirtymisessä alentavat arvosanaa virheen suuruuden mukaan. Jos koira hipaisee estettä, vähennetään korkeintaan 1 piste hyppyä kohti ja ponnistuksesta 2 pistettä.