PK-Vinoeste (PK-A-este)

790,00 880,00  sis ALV 24%

Tuotetunnus (SKU): PK-Vino Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Kuvaus

PK-A-este / PK-Vinoeste

Virallisten mittojen mukainen palveluskoirien vinoeste. Kiinteä ja erittäin tukeva rakenne ilman saranointia mahdollistaa hyvät tavaroiden säilytystilat kahdessa tasossa.  Tuote rakentuu pääosin hyvän sääkeston omaavasta filmivanerista joka pinnoitetaan kitkapinnaksi estämään koiran liukumista. Massaa A-esteellä on riittävästi kovaankin menoon ja tuotteen massa painottuu alaosaan (matala painopiste).

Tuotteen leveys : 150cm, korkeus 180cm (lappeen pituus 191cm), syvyys 130cm. Tästä linkistä näet palveluskoirakokeiden säännöstön sekä estemitoituksen.

Kuvan tuotteessa pintamateriaalina kumimatto.

Rakenne

Lappeet, väliseinä ja ylätasot filmivaneria. Alasäilytystaso kestopuuta.

Lappeiden pintamateriaali valittavissa kumimaton, kumirouheen ja bitumi-kivi-sirotteen väliltä.

Tuote voidaan valmistaa myös saranoidulla harjalla joka mahdollistaa matalamman harjakorkeuden harjoittelua varten. Suosittelemme jäykkää rakennetta kun este pidetään aina kentällä ja siirtelyä tulee harvemmin ja esteelle halutaan aina tarkka säännöstön korkeus.

Lisätietoja tuotteesta

Kysy rohkeasti lisätietoja tai pyydä tarjousta haluamillasi muutoksilla. Tästä linkistä pääset yhteydenottolomakkeeseen.

Lisätiedot

Korkeus

Kiinteä, Säädettävä

Tuomarin ohje

[b]Vinoeste[/b]
Vinoeste koostuu kahdesta yläosistaan toisiinsa kiinnitetystä kiipeämisseinästä, joiden leveys on 150 cm ja korkeus 191 cm. Seinät asetetaan maahan sellaiseen kaltevuuteen toisiinsa nähden, että esteen pystysuora korkeus on 180 cm. Esteen pinnan on kauttaaltaan oltava luistamaton. Esteen yläosaan kummallekin puolelle kiinnitetään 3 kappaletta 24/48 mm kiipeämistukea.

Kaikilla kokeeseen osallistuvilla koirilla on käytettävä samoja esteitä.
Harjoitushypyt eivät ole sallittuja kokeen aikana.

[b]Estenouto[/b]
Käskyt : “Hyppy”, “Tuo”, “Irti”, “Sivulle”
Suoritus : Ohjaaja siirtyy koiransa kanssa perusasentoon vähintään 5 askeleen päähän vinoesteestä. Ohjaaja heittää suorasta perusasennosta noutokapulan (paino 650 g) esteen yli. Rauhallisesti ohjaajan vieressä vapaana istuvan koiran tulee käskyillä ”hyppy” ja ”tuo” (”tuo”-käsky on annettava hypyn aikana) kiivetä esteen yli, juosta nopeasti ja suoraan noutokapulan luo, ottaa se heti suuhunsa, kiivetä nopeasti takaisin esteen yli ja tuoda kapula ohjaajalle nopeasti ja suoraan. Koiran tulee istua tiiviisti ja suoraan asentoon ohjaajan eteen ja pitää noutokapulaa rauhallisesti suussaan niin kauan, että ohjaaja noin 3 sekunnin kuluttua ottaa kapulan koiralta käskyllä ”irti”. Ohjaajan tulee siirtää noutokapula käsivarsi alas ojennettuna rauhallisesti vartalonsa oikealle puolelle. Käskyllä ”sivulle” koiran tulee nopeasti siirtyä suoraan asentoon ohjaajan vasemmalle puolelle, lapa ohjaajan polven tasolla. Ohjaaja ei saa koko liikesuorituksen aikana liikkua paikaltaan

Arvostelu:
Virheet perusasennossa, hidas ja voimaton hyppy ja kapulalle meno, virheet kapulan suuhun otossa, hidas ja voimaton paluuhyppy, noutokapulan pudottaminen, noutokapulalla leikkiminen tai sen pureskelu, ohjaajan haara-asento, virheet eteen istumisessa ja perusasentoon siirtymisessä alentavat arvosanaa virheen suuruuden mukaan.

Pistejakautuma estenoudossa:
Menohyppy 5 pistettä, Nouto 5 pistettä, Paluuhyppy 5 pistettä
Liikkeen osa-arvostelu on mahdollinen vain siinä tapauksessa, että koira suorittaa vähintään yhden hypyn ja nouto-osan liikkeen kolmesta osasta (menohyppy – nouto – paluuhyppy).
Hypyt ja nouto moitteettomia = 15 pistettä
Meno- tai paluuhyppy jää suorittamatta, nouto moitteeton = 10 pistettä
Meno- ja paluuhyppy moitteettomia, nouto jää suorittamatta = 0 pistettä
Jos ohjaaja heittää noutokapulan voimakkaasti vinoon tai niin, ettei koira voi nähdä sitä, ohjaajalla on oikeus tuomarilta luvan pyydettyään tai tuomarin kehotuksesta uusia heitto ilman pistemenetystä. Koiran tulee odottaa paikallaan istuen. Jos koira seuraa ohjaajaa esteen ympäri, liike arvostellaan 0 pisteellä. Jos koira nousee perusasennosta, mutta pysyy kuitenkin esteen edessä, seurauksena on yhden arvosanan lasku.
Ohjaajan koiralle antamat avut paikaltaan liikkumatta alentavat arvosanaa virheen suuruuden mukaan. Jos ohjaaja liikkuu paikaltaan ennen liikkeen loppumista, arvosana on puutteellinen. Jos koira ei luovuta noutokapulaa kolmannellakaan käskyllä, koiran suoritus hylätään, koska osaa B ei voida enää jatkaa.